logo

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε μας, στα τηλέφωνα 2610 222.111&6944 348.187

Μέλος της Ένωσης Διπλ. Αισθητικών Πελ/νήσου, Αιτωλ/ανίας και Ιόνιων Νήσων.

ΗΛΙΑΚΟ-ΦΩΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

sun-309821_255

Τι πρέπει να γvωρίζετε !

Be Beautiful - Heliocare Happy woman with hat

Ακτινοβολία UV

Το ηλιακό φως είναι θεμελιώδους σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη. Εκτός από τη θετική του επίδραση στη διάθεση μας, είναι απαραίτητο για ορισμένες βιολογικές διαδικασίες όπως η σύνθεση της Βιταμίνης D η οποία ευθύνεται για τα υγιή οστά και δόντια. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στο δέρμα: Εγκαύματα, λεκέδες, πρόωρη γήρανση ακόμη και καρκίνο.

Ακτίνες UVB/UVA

Υπάρχουν δύο τύποι ακτινοβολίας UV που βλάπτουν το δέρμα:

Οι ακτίνες UVB προκαλούν κοκκινίλες και εγκαύματα. Είναι πιο έντονες τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και τι μεσημβρινές ώρες (11:00 πμ – 3.00μμ).

Οι ακτίνες UVA έχουν σταθερή παρουσία όλο το χρόνο, ενώ η ένταση τους αυξάνεται ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός. Ευθύνονται για τις συσσωρευτικές βλάβες που υφίσταται το δέρμα μας κατά τη διάρκεια του χρόνου:

  • Για την πρόωρη γήρανση του δέρματος που εκδηλώνεται με λεκέδες, ρυτίδες καθώς και με το μείωση της ελαστικότητας
  • Για τη μείωση της άμυνας του δέρματος στις επιθέσεις του περιβάλλοντος
  • Για τις βλάβες στο κυτταρικό DNA του δέρματος

Για να είναι αποτελεσματικό ένα αντηλιακό θα πρέπει να προσφέρει κάλυψή ευρέως φάσματος, δηλαδή να προστατεύει από τις ακτίνες UVB και UVA.

Heliocare happy woman at beach

Δείκτης Προστασίας

  • Τα αντηλιακά προϊόντα κατατάσσονται ανάλογο με τον δείκτη προστασίας SPF (Sun Protection Factor). Ο δείκτης SPF αντιστοιχεί με το επίπεδο προστασίας του δέρματος κάτω από τον ήλιο. Το νούμερο του SPF
    αντιστοιχεί με το πολλαπλάσιο του χρόνου που μπορεί να παραμείνει ένα δέρμα κάτω από τον ήλιο χωρίς να υποστεί βλάβες (σε σχέση με την έκθεση του στον ήλιο χωρίς αντηλιακό). Όσο πιο ψηλό το SPF, τόσο μεγαλύτερη η προστασία του δέρματος.

 

  • Η επιλογή του SPF εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων όπως: ο φωτότυπος του δέρματος, η γεωγραφική περιοχή, οι κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και οι συνθήκες -η διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο-. Τα αντηλιακά με δείκτη υψηλής ύ πολύ υψηλής προστασίας συνιστώνται για την έκθεση στον ήλιο του ανοιχτόχρωμου δέρματος ή του δέρματος με υπερχρωμίες, φωτογήρανση ή μετά από δερμοκοσμητικές αγωγές. Επίσης για
    την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο σε μεσογειακό κλίμα.

 

Εφαρμογή Αντηλιακού

Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο δέρμα (σε άφθονη ποσότητα) φροντίζοντας να μην μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό σε περιοχές όπως τα αυτιά, πίσω απ’ τα αυτιά, τον αυχένα, το μέσα μέρος του μπράτσου, τον κορμό (στο σημείο όπου ακουμπούν τα μπράτσα), τα δάχτυλα των ποδιών.

Heliocare mum care her child at sun

Θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε 2 ώρες, ιδιαίτερα μετά το κολύμπι, τις αθλητικές δραστηριότητες, τον ιδρώτα ή τα σκούπισμα με πετσέτα. Συνιστάται η αποφυγή της παραμονής στον ήλιο τις ώρες της έντασης ακτινοβολίας Επίσης δεν θα πρέπει να εκτίθενται απευθείας στον ήλιο τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.

 

logo-heliocare

Νέα γενιά αντηλιακών

Τα αντηλιακά προϊόντα νέας γενιάς Heliocare, είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας της εταιρίας IFC – πρωτοπόρος στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων δερματολογικών τεχνολογιών και προϊόντων. Η ενεργή φωτοπροστασία, η επανορθωτική δράση και οι κλινικές προδιαγραφές είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των αντηλιακών Heliocare. Η διεθνής φαρμακευτική εταιρία IFC, σε συνεργασία με το Harvard Medical School και με διεθνείς ειδικούς

δεν ασπρίζει
στο δέρμα

στον τομέα της φωτοπροστασίας, ανακάλυψε την τεχνολογία FernBlock. Όταν χρησιμοποιείτε αντηλικά Heliocare νίωθετε πόσο εύκολα απλώνονται, πόσο γρήγορα απορροφούνται από την επιδερμίδα και φυσικά δεν ασπρίζουν στο δέρμα.
Τι είναι το Fernblock

Fernblock heliocare post

Πατέντα ΗΠΑ αρ. 5614197

Η αποκλειστική τεχνολογιά Fernblock στηρίζεται στο εκχύλισμα του φυτού Polypodium Leucotomos το οποίο φύεται στην Κεντρική Αμερική. Πρόκειται για μια ποικιλία φτέρης που εδώ και αιώνες, διαμέσου της εξέλιξης της, απέκτησε φυσικές προστατευτικές ιδιότητες κατά των ακτίνων UV. Το εκχύλισμα λαμβάνεται από επιλεγμένα φυτά τα οποία καλλιεργούνται σε ιδιόκτητες φυτείες της εταιρίας IFC κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή εντομοκτόνων. Οι αυστηρές διαδικασίες που εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις υψηλότερες φαρμακευτικές προδιαγραφές, εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του συστατικού Fernblock.

Το Fernblock είναι ένα συστατικό με μοναδικές φυσικές φωτοπροσταευτικές ιδιότητες που ξεπερνούν την απλή προστασία από τα εγκαύματα και λειτουργούν σε 4 επίπεδα:

antioxyde

Αντιοξειδωτική Δράση

Ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση που εμποδίζει τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών που προκαλούν οι ακτίνες UV.
anosoprostteytiko

Ανοσοπροστατευτική Δράση

Ανοσοπροστατευτική δράση που βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος.
DNAprotect

Προστασία του κυτταρικού DNA

Προστατεύει το DNA από τις βλάβες που προκαλέι η έκθεση στις ακτίνες UN μειώνοντας τον αριθμό των καμμένων κυττάρων και τις βλάβες του κυτταρικού DNA.
skinprotect

Προστασία του Συστήματος Στήριξης του Δέρματος

Προστατεύει τη στηρικτική δομη του δέρματος (skin matrix) από τη φωτογήρανση μειώνοντας τις αλλοιώσεις που υφίστανται οι ινοβλάστες από την ακτινοβολία UV και εμποδίζοντας τον σχηματισμό MMps.

Be Beautiful - Sunscreen Heliocare Logo

για κάθε τύπο δέρματοςHeliocare choose product


Heliocare Compact Mineral

Compact Mineral SPF50

Heliocare Gel Oil Free

Compact Oil-Free SPF50

Heliocare Gel Cream Color

Gel Cream Color SPF50

Heliocare Gel SPF50

Gel SPF50

Heliocare Sun Touch Color

Sun Touch Color SPF50